Brinks Plaagdierbeheersing

Vogelwering

Wering van vogels

Vogelwering heeft veel met bouwkundige aspecten te maken. Het vereist dan ook een hoogtechnisch inzicht en inlevingsvermogen in de leefwijze en het gedrag van vogels.

Soorten wering

Er zijn diverse soorten van wering van vogels. Hieronder zullen we er een aantal behandelen.

pennen pennen pennen

Bird-wire

Bird-wire is het feitelijk bevestigen van een 0,5 mm draad tussen twee verticale op een voet bevestigde staafjes. Dit wordt alleen gebruikt bij kleine vogels (bijv. mussen). Deze optie werkt alleen als de mussen alleen maar op bezoek komen. Gaan de mussen ook nestelen, dan werkt bird-wire niet meer.

Pennen

Pennen zijn kunststof of metalen stript met daarop bevestigde rvs pennen die in een gevarieerde manier zijn opgesteld op de strip. Het aanbrengen van deze pennen kan met lijm of schroeven. Deze manier van weren is een succes volle manier van weren en wordt vooral toegepast op het weren van duiven, meeuwen, kauwtjes en soms spreeuwen.

Elektro wering

Bij elektro wering wordt een rail die op een dakrand geplaatst. Door deze rail loopt een schrikdraad, net als die gebruikt wordt in de veehouderij, alleen dan afgesteld op vogels. De vogels moeten alleen maar schrikken en niet doodgaan. Door deze stroomstoot schrikken de vogels af en zullen ergens anders hun heil gaan zoeken.

Het is ook mogelijk om een mini-uitvoering van dit systeem toe te passen, bijv. op een reclameborden aan winkelgevels. Op deze manier wordt het bord niet ontsiert door pennen of vogels en hun uitwerpselen.

Netten

Het plaatsen van netten in kozijnen op openingen geeft 100% wering. De netten kunnen variƫren van maaswijdte naar gelang het soort vogel wat geweerd moet worden. Met netten kunnen alle soorten vogels geweerd worden.

Vogel wering

Vogel wering

Vogel wering

Vogel wering