Brinks Plaagdierbeheersing

Knaagdieren

Muizen

muis Het is niet hygiƫnisch om muizen in huis te hebben. De kans op muizen is te verkleinen door gaten en spleten in muren dicht te maken en door etenswaar muisveilig op te bergen. Heeft u toch een enkele muis, dan kunt u deze vangen met een val.

Een echte plaag van huismuizen raakt u alleen kwijt met bestrijdingsmiddelen. Het bestrijden van muizen met bestrijdingsmiddelen moet worden overgelaten aan professionele bestrijders.

Ratten

Rat Muizen en ratten zijn in feite vrij schuwe dieren. Ze zijn het meest actief als het nacht is. In de directe omgeving van de mens treffen we vooral de huismuis, de bruine en de zwarte rat aan. Deze verblijven graag in huizen, schuren, bedrijven,... waar eten gemakkelijk te vinden is.
Als je ratten aantreft op zolders dan heb je wellicht te maken met zwarte ratten, zitten er ratten onder vloeren of in de kelder dan mag je bruine ratten verwachten.

Heb je daarentegen last van gangen die in de gracht- of slootkant zijn uitgegraven dan is de kans groot dat je met de familie van de woelmuizen te maken hebt. Woelratten en woelmuizen leven voornamelijk in gangen onder de grond. Aan de diameter van de gangen zie je meestal wel of het om veldmuizen of om woelratten / muskusratten gaat. Muskusratten vertoeven graag in grote grachten waar bijna altijd water in blijft staan. Liefst een sloot met steile oevers en met veel waterplanten. In de koudere maanden zoeken ze ook wel de voorraadschuren op.