Brinks Plaagdierbeheersing

Houtaantasters

Huisboktor

Huis boktor Afhankelijk van hoe goed de larve het heeft gehad wordt de boktor ongeveer 10 tot 25 millimeter lang, en zoals alle boktorren is het lichaam langgerekt, de poten en tasters zijn dun en sprieterig, de tasters zijn ongeveer de helft van de lichaamslengte en naar achteren gebogen. De kleur is zwart, het halsschild is rond maar heeft twee bultachtige uitsteeksels, op de dekschilden zitten vooraan twee niet altijd goed zichtbare witte haarvlekken met vaak nog lichtere vlekken eromheen, ook het halsschild is behaard met kleine, witte haartjes.

De bestrijding hangt af van het geïnfecteerde hout; een kast of kunstwerk kan in een met koolstofdioxide gevulde ruimte worden gezet waarna de larven spoedig sterven. Als echter constructiedelen zijn aangetast wordt het lastiger, maar daarvoor kunt u Brinks Plaagdierbeheersing inschakelen.

Houtworm

Houtworm De houtworm heeft een chocoladebruine kleur en op zijn schild staan strepen in de lengterichting. De kop van de volwassen houtworm gaat bijna helemaal schuil onder zijn halsschild. Een bevrucht vrouwtje legt ruim 20 tot 60 eitjes. Deze eitjes zien eruit als hele kleine witte bolletjes. De larve van de houtworm is vaalwit van kleur en kan 7 mm lang worden.

De zichtbare gaatjes in het hout wijzen op uitgevlogen houtwormen. De kans is dan vrij groot dat er ook in het hout nog larven aanwezig zijn. Heeft u kleine gaatjes in het hout, of vertrouwt u het niet? Brinks Plaagdierbeheersing staat vooor u klaar!